Marathonweg 75
3132LA
VLAARDINGEN
tel. 010-4351062

In een wedstrijd waarin de eerste helft vrij eenvoudig werd beheerst door OHVV en waar de 2e helft grotendeels met tien man werd gevoetbald was het uiteindelijk loon naar werken voor OHVV wat al wekenlang goed voetbalt maar nu ook de punten mee naar huis neemt.

In de eerste wedstrijd van het lopende seizoen troffen beide ploegen elkaar ook. Het was toen DVO ’32 wat na 5 minuten al met 2-0 voor stond en uiteindelijk met 4-1 zegevierde. In die zin telt een gewaarschuwd mens voor twee en opende OHVV alert. Toch is de eerste kans voor DVO ’32 wanneer er uit een corner hard wordt naast geschoten. OHVV voetbalt van achter uit en DVO ’32 zoekt met lange ballen vooral de snelle voorwaartsen. Als snel creëert OHVV de eerste kans en lukt het Ramon de la Haije net niet de keeper te passeren. Even later is het Thomas van Dort die voor de keeper verschijnt, maar met een reflex weet deze nog te redden. Het is uitstel van executie voor DVO ’32. In de 18e minuut kopt Casper Bredius een scherp aangesneden corner van Shi-fa Steehouder binnen, 0-1 voor OHVV. Vrij snel daarna valt ook de 0-2 wanneer Ramon de la Haije de bal in één keer uit de lucht neemt en deze keer de voorzet komt van Gavin van Dort. Ook Thomas van Dort krijgt nog een goede kans na een snelle aanval maar hij mist net het doel.
DVO ’32 kan hier maar weinig tegen over zetten en heeft de handen vol aan het goed spelende OHVV. Aan het eind van de 1e helft oogt de wedstrijd wat rommelig, maar over het algemeen is de 1e helft best aantrekkelijk. De rust wordt derhalve bereikt met een 0-2 voorsprong voor OHVV, zo op het eerste oog een ongekende luxe voor de club uit Oudenhoorn, maar op basis van het vertoonde spel is er geen speld tussen te krijgen.

Al vrij snel in de 2e helft komt OHVV echter met tien man te staan na een onbesuisde tackle van OHVV. Dat vergt wat aanpassingen en logischerwijs gaat DVO’32 meer druk zetten. De grootste kansen blijven voor OHVV wanneer Casper Bredius diep wordt weggestuurd maar dit leidt verder tot niets. Ook Ramon de la Haije krijgt een kans recht voor het doel maar hij tikt hem net over. De 3e kans wordt wel verzilverd wanneer David Keijzerwaard zelf de aanval op zet en diep wordt gestuurd en de keeper met een schuiver in de korte hoek kansloos laat, 0-3 OHVV.
OHVV laat vervolgens DVO’32 komen. Een overtreding van OHVV schuin voor het doel leidt tot een vrije trap voor DVO ’32 en deze kans wordt benut in tweede instantie, 1-3. Dan gaat het ineens hard wanneer DVO ’32 ook nog een penalty krijgt na een overtreding in de 16. Deze buitenkans wordt ook benut door DVO ’32, 2-3. OHVV blijft loeren op buitenkansjes en uit één daarvan wordt Xander le Pair diep gestuurd die in eerste instantie lijkt te stranden op de keeper, maar de bal komt weer voor de voeten van Xander le Pair en die schuift e bal in het lege doel van DVO’32, 2-4. In de blessuretijd krijgt DVO’32 nog een corner die door OHVV in het eigen doel wordt gekopt, 3-4. Maar dan vindt de goed leidende scheidsrechter David Coenraads het genoeg en fluit hij voor het einde.

Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning voor een beter OHVV, wat het zichzelf onnoemelijk moeilijk maakte maar de wedstrijd in de tweede helft over de streep weet te trekken.